Ανακοινώσεις

Ολοκλήρωση 2ου σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών - Σχολή Επιστημών Αγωγής

Ολοκλήρωση 2ου Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών - Σχολή Επιστημών Αγωγής

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ» από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΓΠΝΙ) και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΕΔΕΠ).
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΚΕΠΠΕΕ «Σταύρος Νιάρχος» με συμμετοχή 25 φοιτητριών και φοιτητών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε εισήγηση σε ολομέλεια και πρακτική άσκηση σε ομάδες υπό την επίβλεψη 4 εκπαιδευτών και τη γενική εποπτεία του κ. Αθανάσιου Κιτσάκου, Γενικού Χειρουργού-Εντατικολόγου, Διευθυντή ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΓΝΙ, Προέδρου της ΕΕΔΕΠ.

 First aid 3First aid 1

 

Έναρξη νέων εγγραφών: «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες», Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με τίτλο «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες», το οποίο υλοποιούν για τέταρτη φορά το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ενδεικτικά Αντικείμενα: (Λογοτεχνία στο διαδίκτυο, αξιοποίηση ψηφιακού & πολυμεσικού περιεχομένου, ειδικά λογισμικά & ψηφιακές εφαρμογές για τη φιλολογική έρευνα και διδασκαλία, ψηφιακή λογοτεχνία και υπερκείμενο)
Επιστημονικά Υπεύθυνος: Τάκης Καγιαλής, Καθηγητής Νέας Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διάρκεια εξ αποστάσεως επιμόρφωσης: 11.1.2016 - 4.4.2016
Εγγραφές: 7 Δεκεμβρίου 2015 – 8 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης - Εξ αποστάσεως Προγράμματα Επιμόρφωσης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
http://www.digilit-edu.net

Τηλ. 26510-09141, 26510-09131
E-mail: elearn@uoi.gr

Digilit Poster UoI 2016

 

2ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών-Σχολή Επιστημών Αγωγής

2ο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (12 Δεκεμβρίου 2015) - Σχολή Επιστημών Αγωγής

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΓΠΝΙ) και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΕΔΕΠ) θα υλοποιήσουν 2ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών για 30 φοιτήτριες/φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015.
Για το συγκεκριμένο σεμινάριο δεν θα κατατεθούν νέες αιτήσεις. Ισχύει η κατάταξη των αιτήσεων, όπως είχε διαμορφωθεί για το 1ο σεμινάριο (7.11.2015).
Επιπλέον, θα καταβληθεί προσπάθεια ένταξης των υπόλοιπων ατόμων σε πιθανές κενές θέσεις στα σεμινάρια των άλλων Σχολών του Πανεπιστημίου, που θα οργανωθούν το 2016.

Προγραμματισμός επόμενων σεμιναρίων:

Οι ημερομηνίες σεμιναρίων πρώτων βοηθειών για τους φοιτητές των άλλων Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα ανακοινωθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ: http://dikeppee.uoi.gr/kek-current

Picture 2 first aid

Δράσεις Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης/Επιμόρφωσης για Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή
ΦΟΙΤΗΤΩΝ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

σε ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ επιμορφωτικά σεμινάρια
(Μάιος 2023)

1. «Σύνδεση Σπουδών με Αγορά Εργασίας και Κοινωνία» (29-5-2023)
Διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, 11:00-14:00.
2. «Τρόποι Αναβάθμισης Ποιότητας Εκπαίδευσης» (30-5-2023)
Διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, 15:00-18:00.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (αφορά και στα δύο σεμινάρια):
Προπτυχιακοί Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η πρόσκληση δεν απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες.

ΌΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (αφορά και στα δύο σεμινάρια):
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να δηλώνουν ένα ή και τα δύο σεμινάρια.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ (αφορά και στα δύο σεμινάρια):
Οι αιτήσεις θα κατατεθούν on line μέχρι την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, ώρα 13.00 μ.μ. στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σύνδεσμος θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 ώρα 13:00 μ.μ.:
Σημείωση: Η συμμετοχή των φοιτητών θα βασιστεί στη σειρά προτεραιότητας κατάθεσης αίτησης (μέγιστος αριθμός θέσεων ανά σεμινάριο: 300 άτομα).

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 


ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Ίδρυσής του (ΦΕΚ Β4, 5-1-2018, Αριθμ. 229722/Ζ1, άρθρο 2), ένας από τους σκοπούς τού Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη προσωπικού και φοιτητές) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η οργάνωση των δράσεων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης θεσμοθετείται στον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (ΦΕΚ Β 3335/10-8-2020), και συγκεκριμένα στο άρθρο 13 με τίτλο «Δράσεις Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης προσωπικού και φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».
Σύμφωνα με τον Κανονισμό, οι δράσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης φοιτητών μπορούν να προσφέρονται είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως/διαδικτυακά μαθήματα είτε με μεικτή διδασκαλία (συνδυασμός διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης).

Οι δράσεις παρέχονται δωρεάν, και περιλαμβάνουν εκπαίδευση σε θέματα υγείας, ασφάλειας και «ευ ζην» των φοιτητών, καθώς και σε θέματα που συνεπικουρούν στην ακαδημαϊκή και ευρύτερη ανάπτυξη των φοιτητών. Ενδεικτικά θέματα:
• Θέματα υγείας, ασφάλειας και "ευ ζην": Πρώτες βοήθειες, Πυροπροστασία – Προστασία από σεισμούς, Εργονομία στον χώρο μελέτης – εργασίας, Διαχείριση άγχους.
• Δεξιότητες πληροφορικής: Συνεργατικά εργαλεία – Συνεργασία/εργασία από απόσταση, PowerPoint για πραγματοποίηση παρουσίασης με ακαδημαϊκό περιεχόμενο.
• Ξένες γλώσσες: Παρουσίαση Π.Ι./Τμήματος/Τομέα/Εργαστηρίου στα αγγλικά (π.χ. προετοιμασία για συμμετοχή σε προγράμματα κινητικότητας ή συνέδρια).

Οι δράσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των φοιτητών περιλαμβάνουν τους παρακάτω τύπους:
Α. Επιμορφωτικά Σεμινάρια σε συνεργασία με Τμήματα ή Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε αντικείμενα της ειδικότητάς τους.
Β. Επιμορφωτικά Σεμινάρια με εσωτερικούς επιμορφωτές/εισηγητές-μέλη προσωπικού του Πανεπιστημίου, που παρέχουν εθελοντικά αμισθί εκπαίδευση σε αντικείμενα της ειδικότητας και επαγγελματικής τους εμπειρίας.
Γ. Επιμορφωτικά Σεμινάρια σε συνεργασία με εξωτερικούς φορείς και υπηρεσίες (όπως Νοσοκομεία, Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας κ. ά.), που παρέχουν δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, μετά από σχετικά αιτήματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.


ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Π.Ι. (2015- )

Το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η οργάνωση και υλοποίηση δωρεάν δράσεων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έμφαση σε θέματα υγείας και ασφάλειας. Μέχρι σήμερα το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει υλοποιήσει δια ζώσης 11 δωρεάν σεμινάρια, στο πλαίσιο των οποίων 591 φοιτητές του Πανεπιστημίου εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ και στην διαχείριση σεισμικού κινδύνου.
Συγκεκριμένα, από το 2015 έχουν υλοποιηθεί 10 σεμινάρια πρώτων βοηθειών με τίτλο «Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΕΔΕΠ). Η εκπαίδευση περιλάμβανε εισήγηση σε ολομέλεια και πρακτική εξάσκηση σε μικρές ομάδες. Η συγκεκριμένη δράση τελούσε υπό την επιστημονική εποπτεία του Δρ. Αθανάσιου Κιτσάκου, Διευθυντή ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΓΝΙ και Προέδρου της ΕΕΔΕΠ, με την αμισθί συμμετοχή πιστοποιημένων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) εκπαιδευτών. Στις δράσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των φοιτητών σε θέματα πρώτων βοηθειών έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα συνολικά 382 φοιτητές από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου.
Το 2019 υλοποιήθηκε σεμινάριο σε ένα ακόμη θέμα που άπτεται της υγείας και ασφάλειας των φοιτητών, την διαχείριση σεισμικού κινδύνου. Το σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες» υλοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο κ. Μικρόπουλος, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΠΤΔΕ. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Δρ. Ασημίνα Κούρου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π.. Στην συγκεκριμένη δράση συνεχιζόμενης εκπαίδευσης συμμετείχαν συνολικά 209 φοιτητές από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου.

 

 

 

Πρόγραμμα εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες» (χειμερινός κύκλος)

Μετά από την επιτυχημένη υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες»,  το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας προσφέρει ξανά το πρόγραμμα στον χειμερινό κύκλο (Έναρξη εγγραφών: 15 Ιουνίου 2015)

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια δώδεκα διδακτικών εβδομάδων (21.9.2015 – 14.12.2015) και υλοποιείται αποκλειστικά με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Από 15 Ιουνίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.digilit-edu.net ή στη Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (τηλ. 26510-09141, 26510-09131, elearn@uoi.gr)

 

 

Πρόγραμμα εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας ανακοινώνουν το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών (6.10.2014 – 24.2.2015) και υλοποιείται αποκλειστικά με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Από 16 Ιουνίου έως 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.digilit-edu.net ή στη Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (τηλ. 26510-09141, 26510-09131, elearn@uoi.gr)

 

 

Πρόσκληση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνέδριο της Κομισιόν

Το πέμπτο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης πτυχιούχων Leonardo Da Vinci του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (πρώην Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Συνδέοντας Θεωρία και Πράξη: Ευρωπαϊκή κινητικότητα Πτυχιούχων με στόχο την πρακτική άσκηση»(2013-2014) συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στο συνέδριο της Κομισιόν με τίτλο "European Monitoring Conference–Work Based Learning and Apprenticeships", που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014. Στο συνέδριο συμμετείχαν 142 προγράμματα καλής πρακτικής (good practice) Leonardo και Erasmus από 27 ευρωπαϊκές χώρες, 5 εκ των οποίων από την Ελλάδα, με μοναδικό τριτοβάθμιο ίδρυμα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, 30 άνεργοι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε 16 οργανισμούς σε 6 ευρωπαϊκές χώρες. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Βενετσάνος Μαυρέας, ενώ διοικητική υπεύθυνη είναι η κα Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη δράσεων κινητικότητας Leonardo στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο έχει συντονίσει έως τώρα 5 προγράμματα κινητικότητας Leonardo, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 94 άτομα που πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε 40 οργανισμούς σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Το 2012 το Κέντρο βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο σχεδιασμό και υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Leonardo.

Εισήγηση για το Leonardo μετά από πρόσκληση του ΙΚΥ

Εισήγηση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Διασφάλιση Ποιότητας στην Οργάνωση Κινητικότητας Leonardo Da Vinci, PLM: Η περίπτωση των προγραμμάτων του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» μετά από πρόσκληση του ΙΚΥ.

Η ημερίδα του ΙΚΥ «Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci 2012» (Αθήνα, 6 Ιουλίου 2012) απευθύνονταν σε περισσότερους από 100 φορείς υλοποίησης προγραμμάτων Leonardo από όλη την Ελλάδα. Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από την κα Μαρία Παπαδοπούλου και αφορούσε στην παρουσίαση της στρατηγικής του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων Leonardo Da Vinci με βάση τον «Ευρωπαϊκό Χάρτη Ποιότητας για την Κινητικότητα». Η παρουσίαση PowerPoint έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

Η παρουσίαση του Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται ΕΔΩ.

Επίσκεψη στο Ερευνητικό Ινστιτούτο ICRA, Girona, Ισπανία

Επίσκεψη εργασίας στον εταίρο του προγράμματος Leonardo, Ινστιτούτο ICRA (Catalan Institute for Water Research), Girona, Spain (27/5/2012)

Συνάντηση με το Διευθυντή του Ινστιτούτου Prof. Damia Barcelo και τους επιβλέποντες των εκπαιδευόμενων του προγράμματος Leonardo Da Vinci: Jaume Alemany, Head of the R&D&i ICRA's Office, Vicenç Acuña, ICRA Marie Curie Researcher - Resources and Ecosystems Research Area και Sara Rodríguez-Mozaz, ICRA junior researcher - Water Quality Research Area. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συμμετοχής της κας Μαρίας Παπαδοπούλου, Υπεύθυνης Δράσεων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci για Άτομα στην Αγορά Εργασίας στο Erasmus Staff Training Week του University of Barcelona (23/4/2012-27/4/2012).